! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Colombiansk buffé

Ondatropica

Ondatropica

Skivbolag: Soundway/Colectivo-Border
Recenserad av: Anders Pihl
Publicerad: 14 nov 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ondatropica är ett samarbete mellan colombianske musikern Mario Galeano och brittiske producenten Quantic. De har samlat något av ett colombianskt all star team med storheter som Fruko, Anibal Velasquez, Michi Sarmiento plus många till och låtit dem kompas av unga handplockade musiker.
Resultatat är en kalejdoskopisk dubbelskiva med hela 26 låtar som återspeglar en betydande del av det colombianska musikarvet, allt inspelat i klassiska Discos Fuentes-studion i Bogotá, där så mycket av den bästa colombianska salsan förevigats.
Ett säreget smörgåsbord dukas upp, en varierad fest av stilar som cumbia, vallenato, champeta och salsa. Ändå blir det överraskande sammanhållet, tack vare ett smakfullt låturval och skicklig produktion.
På samma sätt som Ry Cooders Buena Vista Social Club siktar Ondatropica på att nå en bred publik utanför sitt ursprungsland. Vilket kan lyckas, eftersom denna tillmestadels strålande introduktion till colombiansk musik fungerar såväl på dansgolvet som i lyssnarsoffan.

Annonser