! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Beady Belle

On my own

Skivbolag: Jazzland/Border
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 28 nov 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Norska Beady Belle var tidigare ett band men är numera namnet på Beate S Lechs soloprojekt. Vilket är lite bakvänt då Beady Belles nu femton år gamla debut Home startade som Lechs solodebut men förvandlades till en gruppskiva allteftersom arbetet fortskred. Vilken skillnad detta gör vet jag inte riktigt; Lech har alltid stått för musik och text till Beady Belles skivor.
Albumtiteln On my own tycks dock vara ett sätt att fira en nystart. Skivan är inspelad live i studion i Lechs drömstad New York City med tunga namn som Joshua Redman på saxofon, Gregory Hutchinson på trummor och Reuben Rogers på kontrabas. Bugge Wesseltoft har producerat och spelar flygel samt Fender Rhodes. Hela projektet andas professionalism.
Låtmaterialet andas också en självsäkerhet och en ny gnista. Eventuell acid jazz-influens märks knappt längre, ej heller elektroniska influenser, däremot en underström av 1970-talssoul vid sidan av vokaljazzen, och en viss poptouch som kan bjuda in nya lyssnare som bara råkar höra musiken liksom i förbigående.
Något utmanande spännande drag vilar inte över On my own. Bara harmonisk, soulig vokaljazz med en större mognad i röst och låtsnickrande.
The clouds är en av de låtar som letar sig längst in under huden, med en nordisk melankolisk ådra och Wesseltofts blåtonade Rhodes-toner.

Annonser