! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Daniel Östersjö

Om vi möts

Skivbolag: YTF Records/Inifrån
Recenserad av:
Publicerad: 1 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På fjärde lyssningen drabbas jag.
Daniel Östersjö har världens bästa kompis, Thomas Andersson Wij. De har varit vänner sedan koltåldern, spelat ihop och skiljts åt. Nu är Daniel ensam, men har Thomas med sig som lyssnare och producent.
Daniel verkar ha haft mer trassel med kärleken än många andra. Nu viskar han fram sina plågor till en sorgsen gitarr. Till skillnad från andra utlevande visartister så tror jag på honom. Jag kan inte tänka mig någon som är mindre insmickrande än Daniel Östersjö. Plinke-plonk på ett instrument han verkar ha lånat från musikskolan och en stillsam röst som aldrig ställer sig på tå och ylar fram sin ångest. Thomas Andersson Wij har följt inspelningen och förmodligen gett honom rådet att inte kladda på med loopar och tjapp-tjapp.
Här finns textrader som kommer att mumlas av tonåringar som drabbats av kärlekens vanmakt. Inte bara unga, utan alla som svett sig på passionens lågor kommer att nynna med i rader som: ”Jag drar i dig, jag står i vägen, jag är din vägg nu, jag är din sten. Vad är det för en kamp som måste ridas ut. Vem kan gå hel ur den, vem kan stå rak. Du sliter i mitt hår och dina ögon skriker av ilska, jag håller dig, jag håller dig hårt.”
Den som haft den svikna kärlekens korpar seglande över sig vet.

Annonser