! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Impropop

Kristina Issa

Ocean unknown

Skivbolag: Creature Sounds
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 6 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Kristina Issa är namnet på en sångerska men också namnet på ett band som existerat sedan 2013. Det bandet har turnerat i ett år med föreställningen Arabic spring, en föreställning om Syrien och livet där, om kriget och saknanden och längtan och sorgen. Nu finns musiken på en cd att avnjuta i hemmets lugna vrå, även om musiken i sig inte alltid är så tillbakalutad.

Musikerna i det Göteborgsbaserade bandet har sina bakgrunder i jazz och folkmusik och har ett naturligt flöde i sitt samspel som matchar låtarna och texternas innehåll. Det påminner ibland om den musik Xenia Kriisin skapar och även lite om El Perro Del Mar. Kristina Issa sjunger och spelar piano och harpa. Joel Billies synthar tillåts ta plats men det är alltid luftigt omkring dem. Malte Zeberg på kontrabas samt de båda trummisarna Cornelia Nilsson och Emil Blommé lägger grunden som de övriga, inklusive saxofonisten Sofia Andersson, kan röra sig på.

Jag kan kanske inte alltid höra så mycket av Syrien i musiken – jo, i en låt som Babtouma är det tydligare – men dess intensiva stämningar tilltalar.

Annonser