! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visor Lira Gillar

Stefan Sundström

Nu var det 2014

Skivbolag: Rötjut/Sony
Recenserad av: Jimmy Ginsby
Publicerad: 14 apr 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Det tog sin boning ibland oss och döptes till Stefan Sundström. Tonsatt blev det också, och kompat av Franska Trion. Något evangelium, glädjebud är det inte, snarare en tonsatt Uppenbarelsebok med dom, apokalyps och undergång. Eller snarare konsekvenserna av kapitalets ohämmade rovdrift på både jordliga och andliga naturtillgångar. Det som berör är värmen i sorgen över hur det har blivit, vreden över hur dyrkandet av avguden Mammon lett och leder oss till avgrundens rand.
Eller som Sundström själv skriver på sin Facebook-sida: ”Nu var det 2014 och det är dags att sälja både bostadsrätten och strandtomten för Gud är i telefonen och hen är jävligt förbannad”.
Det här är text och musik på riktigt. Ord och musik som en livsnödvändighet, som rop och besvärjelse, som ett unikt fingeravtryck av en levande människa, ingen massproducerad schlagergröt. Det går en miljon melodifestivaler på en endaste av herr Sundströms låtar. Samarbetet med den fina Franska Trion är en hit, det också.

Annonser