! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blåsjazzduo med körinslag

Daniel Herskedal & Marius Neset

Neck of the Woods

Skivbolag: Edition/Plugged
Recenserad av: Lennart Olausson
Publicerad: 13 jan 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För några år sedan påbörjade jag jazzfestivalen i Köpenhamn med en gratiskonsert på en innergård till en teater där trion Kaktusch spelade. De hade en något ovanlig sättning med saxofon, bastuba och minimalt trumset, men de spelade grymt tajt och svängigt. När konserten var slut kändes det som att ingen artist eller grupp skulle komma upp i Kaktusch klass, så det blev inga fler konserter under den dagsturen.
Nu har trion blivit en norsk duo där medlemmarna, som träffades på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn, använder sina verkliga namn – Daniel Herskedal (bastuba) och Marius Neset (saxofon).
Albumet kallar de Neck of the woods. Trummisen är nu utbytt mot manskören Svanholm Singers från Lund, som medverkar på tre av elva spår. På Neck of the woods är musiken lika tajt som på tidigare nämnda konsert, men något nedsoftad. Eller så är det de vackra stämmorna i kören, till exempel på titelspåret, och de stora svävande slingor som blåsinstrumenten skapar, speciellt på Preludium, som spelar mej ett spratt.
Hur som helst är nog Neck of the woods den enda skivan jag lyssnar på i dag…

Annonser