! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkpop

Mona & Maria

My sun

Skivbolag: Jansen Plateproduksjon
Recenserad av: Anna Jarlén
Publicerad: 21 okt 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

De två norska tjejerna Mona Andersen och Maria Knudsen har arbetat ihop i många år i gruppen Bazooka Boppers, men det är först nu som de ger ut ett album som en duo. De har själva skrivit text och musik till alla låtarna på debutskivan My sun.
Mona & Maria är Norges svar på First Aid Kit. Men grannlandets duo är mer försynta än de blågula systrarna och tyvärr är norskornas melodier inte lika starka.  Några låtar sticker dock ut. Lyssna till exempel på Babyflowers som bjuder på ett suggestivt gung och kittlar hörselgångarna. Njut också av Silent summer som är trallvänlig och medryckande. De självklara hitsångerna saknas dock på den här debutplattan och intrycket blir ibland väl slätstruket. Jag klurar på om inte The Webb Sisters mer tassande folkpop ligger närmare Mona & Marias stillsamma musik.
Är då stämsång, pop med folktoner och änglarika röster ett recept på framgång? Mona & Maria har fått fin kritik i Norge och det återstår att se om de lyckas passera gränsen och göra sig ett namn även utanför lusekoftornas land. Om de hostar fram några låtar som har ett större bett tror jag att de kan nå långt på sin resa.

Annonser