! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Konstmusik och jazz Lira Gillar

Mats Bergström / Svante Henryson / Magnus Persson

Musik för trio

Skivbolag: Egen utgivning/Naxos
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 4 okt 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Denna trio har spelat ihop nu och då sedan 2001 och höll på att repetera ett stycke av Anders Hillborg när slagverkaren Magnus Persson hastigt dog hösten 2014. Stycket, Close up (far out) finns med på skivan. Från början är stycket komponerat för klarinett och lerkruka. Trion lade till en basstämma och repriserade tonserien som stycket är byggt på, löste upp detsamma och vips så blev den förvandlad till en slags blues.
Precis så fungerar gruppens musik, här finns många lager och inspirationstrådar som löper samman i de tre musikernas inkännande spel; Mats Bergströms akustiska gitarrer, Svante Henrysons kontrabas och cello samt trummor och allehanda slagverk från Magnus Persson.
Tillsammans gör de en musik med många ingredienser, som inte helt lätt låter sig genrebestämmas. Indiska tongångar samsas med norska, här hörs tango och minimalism samt en del jazziga tongångar. En mycket delikat musik och det hörs hur väl herrarna trivs i varandras sällskap. Synd att det bara blev en skiva. En skiva man dock inte bör missa!

Annonser