! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Lekfullt och vidsynt Lira Gillar

Johan Lindström Septett

Music for empty halls

Skivbolag: Moserobie
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 15 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Johan Lindström Septett är en färsk konstellation spelande musik som den meriterade gitarr- och pedal steel-mästaren Lindström komponerat till just den här septetten. Lindström känner vi från Grammisprenumeranterna Tonbruket, men också en lång räcka andra sammanhang. Från Svante Thuresson och Freddie Wadling till Agnetha Fältskog och Titiyo. Johan Lindströms oefterlikneliga hanterande av särskilt pedal steel har förlänat honom ett gediget rykte, och han glänser naturligtvis i all sin prakt på Music for empty halls.
Detta är ett debutalbum som visar på just en bred räcka influenser. Den väderlekfulla jazzen bor granne med artrocken som knackar på Mississippi-bluesens dörr. Det filmiska och atmosfäriska och billfrisellska spricker när som helst upp i finurliga infall och i kreativa krevader.
Till septetten har Johan Lindström plockat ihop idel ädel svensk jazzadel. Jonas Kullhammar (saxofoner), Per Texas Johansson (saxofoner, klarinetter), Mats Äleklint (trombon), Jesper Nordenström (keyboards), Torbjörn Zetterberg (bas) och Konrad Agnas (trummor).
På avslutande, finstämt sjösjuka Hymn (för dom anhöriga) gästas septetten av en stråkkvartett samt vokalisterna Edda Magnason och Sofie Livebrant.
Empty halls? Jo, så kanske musiken låter. Men om Johan Lindström vill så lär det bli lapp på luckan varhelst septetten spelar. För en fortsättning måste det väl bli?

Annonser