Skivrecension

Moving forward
Triojazz

Simon Westman Trio

Moving forward

Skivbolag: Prophone/Naxos
Format: CD/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 maj 2023

Dela den här recensionen:

Moving forward erbjuder den hugade lyssnaren Åke Linton-inspelad, nordiskt färgad snyggjazz med varmt och känsligt spel av Simon Westman på flygel och stundom även klockspelsaktig celesta. Han blir alltmer samkörd med triokompisarna Magnus Bergström på kontrabas och Magnus Gran på trummor.

Göteborgstrion kör sju Westman-låtar och så Siv och Gunne av Olle Adolphson, där i Svenska Grammofonstudions välklingande omgivningar. Melodier och en otvungen lätthet är signum för trion, som är lättlyssnad och allt annat än konstig. Flying kite heter en av låtarna, Turborelax en annan. Det låter som en vdn-förklaring.

Ibland kan det minna lite om Esbjörn Svensson Trio eller Jan Johansson, utan att det stör nämnvärt. Nej, det finns inget störigt över musiken på denna genomtrevliga uppföljare till det högt uppskattade debutalbumet Stay a while från 2020. En skiva där låten Jakob’s happy song för övrigt snart är uppe i tre och en halv miljoner strömningar på Spotify, och då är den ändå ”moving forward” …


Fler recensioner

Annonser