Skivrecension

Mørketidssanger
Folklig singer-songwriter Lira Gillar

Ingvild Koksvik

Mørketidssanger

Skivbolag: Fyrlyd Records
Format: DL
Recenserad av: Jonas Persson 
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Pastorala och naturliga enkelheter samt mänskliga insikter är några av de pelare som Mørketidssanger vilar på – och gör Koksviks skiva lysande. Vardagsnära och personliga texter framförda med välkomponerade melodier. Det är stämningsfullhet ända ut i fingerspetsarna. En härlig balansakt mellan musik, sång, instrumentering och ljudlandskap. Samt en produktion som är så där rackarns välgjord. Ja, även producentrollen innehas av Koksvik. Hon har gjort så att det moderna och tidlösa, det personliga och universella går tillsammans över det norska Sørlandet. 

Låtarna handlar om det svåra i livet – om de sårande ordens obehag; om att få vänta för att orka med tillvaron. Men samtidigt skymtar ljus och förlåtelse fram. Det kan räcka att man befinner sig i stunden: ”Noen ganger er det faktisk nok / å være her / dele denne stunden / være dem vi er” (ur låten Noen ganger). 

Ett album som berusar mig med gott patos. Ja, det är nordiskt vemod. Men som sagt: också ljus och förlåtande. En mycket bra platta!


Fler recensioner

Annonser