! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Pop med rötter Lira Gillar

Markandeya Collective

Mirror of words – part one

Skivbolag: Nataraj Records
Recenserad av: Susanne Holmberg
Publicerad: 1 jan 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag blir mycket förvånad när jag första gången lyssnar på Markandeya Collectives platta som är del ett i en planerad ep-trilogi. Mina förväntningar var höga eftersom jag visste att förre sångaren i svenska reggaebandet Kultiration, Marcus Berg, var ledargestalt i denna nya konstellation. Han har ju en härlig röst och en fantastisk närvaro i sitt sätt att framföra texter med budskap. Men att han skulle spotta ur sig något så annorlunda trodde jag inte – så jag är glatt överraskad.
Soundet känns väldigt modernt, mera elektroniskt och med inslag av pop, beats och till och med pitchad röst här och där. Det är Marcus Berg och gitarristen Anders Augustsson från Kultiration som snickrat ihop låtmaterialet. Visst finns reggaerytmerna fortfarande delvis kvar men ljudbilden är som sagt annorlunda. Det är en kosmisk och drömsk atmosfär över många av spåren. Texterna reflekterar på olika sätt kring livet och världsalltet och det känns sympatiskt.
Den tre år långa tystnaden efter att Kultiration upphörde har brutits och det är härligt. Ser fram emot del två och tre!

Annonser