Skivrecension

Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol 2
Kammarjazz

Anders Lønne Grønseth

Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol 2

Skivbolag: Pling Music
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 6 feb 2017

Dela den här recensionen:

Anders Lønne Grønseth Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol 2 har landat. Den unika instrumenteringen från första volymen består: Grønseth har tagit med sig en mängd saxofoner samt sin egen basklarinett. Hanne Rekdal kontrar med flöjter och fagott. Morten Barrikmo är inte sämre han med en mängd klarinetter. Aarum har förutom sitt piano, även sin Fender Rhodes. Andreas Bratlie har sina slagverk, vilket även inkluderar tablas. Till dessa kommer de som har händerna fulla med var sitt instrument: Sigrun Eng på cello, Martin Taxt på tuba och Audun Ellingsen på kontrabas.
Precis som på ettan fortsätter här Anders Lønne Grønseth och ensemblen att i praktiken framföra sina tankar, idéer och teorier om musik – ”the bitonal scale system” – vilket mynnar ut i en sansat kammarjazzig platta.
Jag fastnar mest för Icterine där tonerna hoppar runt i en lekfull dans, likt sländor i skogsgläntan en ljummen midsommarkväll. Skivan avslutas med Ecru som gnisslar och skaver lätt i lågmäld dovhet, men där jag nånstans, långt borta, i det gulgrå morgondiset anar fågelkvitter … Kan det möjligen vara en rörsångare?


Fler recensioner

Annonser