! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Dansk singer-songwriter

Lilly

Menneskeblomst

Skivbolag: Gateway
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 3 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Lilly är en dansk sångerska och låtskrivare som sjunger i en gammal känd dansk singer-songwritertradition som emellanåt inte är helt kul eller sensationell. Ibland dyker det dock upp små pärlor. Detta är inte en sådan. Det är snyggt, välproducerat och det till genren så viktiga gitarrspelet är stilfullt och ibland påhittigt. Här är det Gustaf Ljunggren som står för strängspelet men vad jag frågar mig är varför exempelvis charango och xylofon inte kunde få mer plats? Som omväxling. Om en artist nu vill sälja sina skivor och få spelningar, varför vill hon/han då inte sticka ut?

För Lilly är ju inte ensam om att inte sticka ut. Hennes röst är fin, men opersonlig. Det hela känns aningen slätstruket trots att hon väl i princip har ett slags eget sound tack vare de lite svävande melodierna och hennes stämsång med sig själv. Lew Soloff spelar trumpet på två låtar och det ökar mitt intresse för stunden.

Textmässigt är det naturlyriskt. Nu samlas alla stjärnorna, solen dansar ljuset fram, månen hänger halvt förlägen, Menneskeblomst, Lille blomst, etcetera, etcetera. Ibland längtar jag förtvivlat efter sex, droger, rock’n’roll, kampsång och corneliska spydigheter i den nordisk singer-songwritertraditionen.

Annonser