! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Proggvisjazzpop

Per Han

Mellan dig och mig

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 10 dec 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Per Han gör gladproggig vispop med drag av Pugh, Mikael Ramel och Dungens minst flummiga stunder. Han sjunger med milt stockholmsk brytning, smeker gitarren ömt och får eminent studiohjälp av jazzmusikanter som gentlemannasaxofonisten tillika flöjtisten Jonas Kullhammar och vibrafonisten Mattias Ståhl. Bakom trummorna finner vi stjärnorna Johan Holmegard (Dungen, Fire! Orchestra) och Ludwig Dahlberg (The (International) Noise Conspiracy, Free Fall).
Ibland blir musiken mysbyxefunkig, ibland kommer jazzen ut ur moseroben – och hela tiden står det fritt från rådande trender inom musikvärlden, proggigheten till trots. Att Per Han bott och verkat i USA och på Elfenbenskusten  kan skönjas i det internationella anslaget i musiken. Vardagsjobbet som copywriter bidrar säkert till att textraderna är varsamt utvalda.
Mellan dig och mig är, precis som titeln skvallrar om, tilltalande personlig och väldigt lätt att ta till sig. Tio låtar inspelade live i studion, med ett levande, organiskt sound. Lp:n är också klädd i ett synnerligen tjusigt omslag, formgivet av Pompe Hedengren och med illustrationer signerade konstnären och tatueraren Timoismen. Vinylen har en spräckligt skön kulör också. Per Han har verkligen tänkt på helhetsintrycket.

Annonser