! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Genreöverskridande

Bosse Skoglund & Zilverzurf

Mantra sessions

Skivbolag: Diesel/Playground
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 23 mar 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med ett antal mantran som utgångspunkt gör dessa båda högst vitala veteraner en mångskiftande och riktigt fin skiva. Varje mantra loopas genom varsin låt, ibland hyfsat framträdande och andra gånger kan de bara anas bakom musiken. På det har Skoglund och Zilverzurf först lagt trumset och bas, sedan diverse slagverk och gitarrer varpå gästmusiker bidrar med blås, klaviatur, sång med mera.
Desmond Foster och Roland Keijser är några som medverkar, men den som glänser mest är Peps Persson med sitt munspel i låten The temple called universe.
Mästertrummisen Bosse Skoglund har en förmåga att få de rakaste och mest återhållsamma fyrtakter att svänga något kopiöst vilket han visar upp i några av spåren, i synnerhet de som drar lite åt det dubbigare hållet. Andra låtar mal på i hypnotisk 6/8-takt, ledda av Christer Bothéns harpliknande kamale n’goni. Reggae och jazz sätter också avtryck i musiken emellanåt, men här finns verkligen inga genrebegränsningar. Mantra sessions är dessutom en skiva som växer för varje lyssning, allt eftersom fler och fler detaljer framträder, och är lika udda som den är spännande.
En dub-remix av hela plattan ingår på en andra cd, men är inte lika intressant som originalet.

Annonser