! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Latin reggae/afrikansk hiphop

Sarazino

Mama funny day

Skivbolag: Cumbancha
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 21 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sarazino är pseudonym för Lamine Fellah. Som son till en diplomat har den Algerietfödde Fellah bott i bland annat Spanien, Schweiz och Afrika (Burundi och Burkina Faso). Den musikintresserade Fellah lyssnade på och lät sig inspireras av musiken där hans familj uppehölls. Hans far avrättades av islamistiska fundamentalister, men Fellahs kringresande livsstil fortsatte och han har även bott i Ecuador och Kanada.

Nu är han aktuell med sin fjärde skiva (den tredje på skivbolaget Cumbancha). Ambitionerna är höga, men kanske allra högst på låten Frente latina. Den låten är gjord i samarbete med Wikileaks vars kontroversielle frontfigur Julian Assange hörs på spåret. Med på låten är även Liliana Saumet, känd från Colombias kritikerrosade band Bomba Estero.

Skivan är sprängfylld med samarbeten där Sarazino sjunger med bland andra reggaelegenden Toots Hibbert, argentinske stjärnan Sol Pereyra och colombianske musikern El Alguacil Dubkilla.
Personligen föredrar jag då reggaetonerna är som starkast, som i Daddy Ho! och Is there a place. Fast det är inget större fel då de afrikanska hiphopbeatsen dånar på heller.

Skivan är absolut inte perfekt, ett och annat tröttsamt spår finns. Men på det stora hela svänger det bra samtidigt som Sarazinos engagemang lyser igenom. En intressant skiva som väcker danssprattlet i benen och tankar i hjärnan.

Annonser