! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folklig singer-songwriter

Niamh Boadle

Maid on the shore

Skivbolag: Wildgoose Studios
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 21 dec 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Niamh Boadle från nordvästra England är 21 år gammal men redan en rutinerad sångerska och multiinstrumentalist. Med både engelska och irländska rötter, och en barndom full av musik och sång, började hon tidigt att framträda på folkklubbar och sedermera även festivaler. Maid on the shore är hennes andra skiva och består av både traditionellt material och egna kompositioner.
Boadle är en flyhänt och skicklig musiker, från den rytmiskt smattrande gitarren på inledande Forget-me-not och det fingerplockade kompet på The only life Gloria knows, till de flödande fiolerna på Green brushes, Roll you sweet rain och den instrumentala Ice on the water.
Hennes röst är expressiv och behaglig och bär melodierna väl, vilket tydligast kommer till sin rätt på de tre a cappella-spåren, Dark inishowen, The flower of Finae och The boys of Mullaghbawn.
Utöver gitarr och fiol spelar Niamh Boadle även mandolin, whistles och bodhran. Dessutom medverkar Paul Sartin (Bellowhead, Belshazzar’s Feast) med piano och oboe på några spår.

Annonser