! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Den keltiska världsmusikens okrönta drottning är tillbaka

Loreena McKennitt

Lost souls

Skivbolag: Quinlan Road/Playground
Recenserad av: Alexandra Ullsten
Publicerad: 21 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Loreena McKennitts nya cd består till stor del av en samling sånger som McKennitt komponerat för många år sedan, men som inte platsat på tidigare skivor.
Lost souls innehåller det mesta som numera karaktäriserar McKennitts musik; snabba flamencorytmer, österländska trummor och klanger, vevlira, säckpipa och harptoner med keltiska förtecken och vackert drömskt berättande vemod.
Loreena McKennitts röst är som alltid kristallklar och hennes imponerande skickliga medmusiker verkar som vanligt valda med stor omsorg. När man tager-vad-man-haver är det dock, som här, tyvärr till förfång för helheten. Den tralliga öppningslåten Spanish guitars and night plazas borde kanske ha stannat kvar i byrålådan. Och arrangemanget av den patriotiska Breaking of the sword, med både stor kör och armékår, blev något för pompöst för min smak.
De spår som håller högst kvalitet är de instrumentala låtarna Manx ayre och Sun, moon and stars samt skivans sista spår Lost souls. Men McKennitts fans kommer troligen att sluka även denna skiva med hull och hår och njuta av dessa tidigare outgivna sånger. 

Annonser