! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues Biff Tornado

Kevin Selfe

Long walk home

Skivbolag: Delta Groove/Playground
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 12 jul 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ibland behövs det inte mycket mer än ett gott humör, ett bra sväng, musiker som brinner för sin sak – och så är saken biff. Det dryper kanske inte av originalitet om just den här blodiga biffen. Long walk home är det första Kevin Selfe-albumet helt i eget namn och därtill det första som serveras på roots-etiketten Delta Groove. Därmed är det också destinerat att bli hans mest välexponerade hittills.
Selfe är flink med fingrarna; han behärskar både spelstilar, sång och ämnesval. Stilmässigt kan han gå från Texas till Chicago, från Mississippi till västkusten, från Albert till BB King. Hela tiden utan att det känns krystat.
Själv flyttade Kevin Selfe från North Carolina till Portland, Oregon, 2007. Där sparkade gitarristen i gång en ny upplaga av sitt band The Tornadoes. 2009 släppte denna upplaga uppföljaren till Tornadoes-debuten från 2006.
På Kevin Selfes färska solodebut är samtliga elva låtar ”Selfe written”, och de traditionella greppen känns igen. Energinivån är dock hög, och det är lätt att föreställa sig kondensen droppande från taket på något immigt, stimmigt hak.
Förutom Selfes tajta kompkompisar i The Tornadoes gästas skivan också av musiker vi hört med The Fabulous Thunderbirds, Jimmie Vaughan, The Blasters och Roomful of Blues. Då vet ni.

Annonser