! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana

Jason Isbell & The 400 Unit

Live from The Ryman

Skivbolag: Thirty Tigers/Border
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 9 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

September i Nashville är synonymt med Americana Honors & Awards, vilket i sin tur sammanfaller med att Jason Isbell går upp och rensar prishyllan. Nu senast bästa skiva med Nashville sound, bästa låt med If we were vampires och bästa grupp med 400 Unit.
Så har det sett ut under de senaste årens galakvällar i Ryman Auditorium, den samtida americanans moderkyrka. En annan tradition är att Isbell och hans band säljer ut sex kvällar i moderkyrkan. Förra året passade bandet på att spela in en liveskiva med låtar från de tre senaste albumen Southeastern, Something more than free och Nashville sound.
Som alltid med Isbells liveframträdanden går man därifrån och saknar några låtar. Jag hade hellre sett Different days eller Relatively easy eller varför inte Tupelo i stället för biffiga Super 8. Jaha. Men ändå tacksam över att få fina versioner av Flagship och If we were vampires och tunga White man’s world och Cumberland gap och allsång i Last of my kind.
Stabilt och helgjutet från 400 Unit med Amanda Shires på viola. Saknar dock lite av Isbells skarpa mellansnack. När han vill och är på humör, som i somras på Mosebacke-terrassen är han briljant även som underhållare. Och då fick vi ju också sjunga med i Stockholm, det fick inte Nashvilleborna.

Annonser