! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Acid-folk/progressive pop

Me And My Kites

Like a dream back then

Skivbolag: ÅÄÖ Fonogram
Recenserad av: Lena K Andersson
Publicerad: 11 sep 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ett mycket uttänkt och samtidigt väldigt spontant album! Enligt presentationen är det skapat förra sommaren – ”vänner på ett spännande äventyr där de tillsammans spelade in denna drömmande, blomstrande och kärleksfulla skiva”. Rätt bra beskrivning på stämningen bakom och i detta album, som på sätt och vis skulle kunna ha gjorts för 40 år sedan. Det är musiker/sångare/syskon/vänner runt David Svedmyr som spelar med influenser från tidiga Pink Floyd, Genesis och Pretty Things, men också engelsk folkrock runt 1970. Charmig och luftig musik där till och med sångstilen påminner om den mjuka, måleriska stil som bland andra The Incredible String Band använde. Bandnamnet kommer också från en låt som bandet Fuchsia (progressive folk/rock) gjorde.
Trots det spontana anslaget i presentationstexten och de vackra sommarbilderna där bandmedlemmar badar nakna med blomsterkrans runt huvudet är det ett också ett mycket uttänkt album med musik och text av David Svedmyr. Alla instrument som spelas vävs naturligt in i varandra – och det används många instrument! För att nämna några: 12-strängad gitarr, cittror, sitar, vibrafon, vinglas, SH-1000-synt, trummor, bongos, glaskross, harpa, tramporgel, fioler och cello.
Det verkar ha varit kul att göra det här albumet samtidigt som det också är kul att lyssna på – och det är rätt så ovanligt!

Annonser