! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Personlig singer-songwriter Lira Gillar

Duotone

Let’s get low

Skivbolag: Garret Brown Music
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 22 sep 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Barney Morse-Brownes kompositioner och arrangemang är vackra, rörande och barnkammarenkelt anspråkslösa. Till formen är de minimalistiska, akustiska singer-songwriterballader, men är uppbyggda med sampling- och loopteknik. Trots det låter sångerna både varma och organiska. Och inte minst, spännande och personliga.
Morse-Browne bygger upp sina sånger med cello och gitarr, och inslag av folk, rock och klassisk musik och snidar så fram starka stämningarna som, speciellt när han lägger till sin ljusa röst, ligger nära Brian Enos ambient-landskap och popsånger. Samtidigt är Morse-Browne inte rädd för att rucka på formeln, och kan lika lätt prestera både lågbudgettechno (Let’s get low) som stycken av närmast progressiva mått (Shoes were meant to last och Skim a stone).
Trummisen Ged Lynch (Goldfrapp) medverkar på flera spår. Dessutom innehåller Let’s get low bidrag från Richard Evans (Peter Gabriel, Birdy) på bas, David Rhodes (Peter Gabriel, Kate Bush) på gitarr och Jane Griffiths (Telling The Bees) på fiol.

Annonser