! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Youn Sun Nah

Lento

Skivbolag: ACT/Naxos
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 28 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter två kritikerrosade album för tyska skivbolaget ACT kommer nu ännu en skiva med sydkoreanska sångerskan Youn Sun Nah; Lento – ett album med sånger från ett brett musikaliskt spektrum.
En fin grupp musiker bidrar till det varma, intima sound denna skiva har: Ulf Wakenius – gitarr, Lars Danielsson -–bas och cello, Vincent Peirani – accordion och accordina samt Xavier Desandre-Navarre – percussion. Som en röd tråd genom hela Lento finner jag Youn Sun Nahs ofelbara röstteknik. Hennes sång och artikulation är hanterade med precision.
Youn Sun Nahs cover av Hurt (Nine Inch Nails) är framförd med känsla och intensitet. Ändå uppfattar jag att ett djup i uttryck saknas i Nahs version av denna sång som Johnny Cash på ett sätt fulländade. Kanske är det för att hennes röst är mer instrumentlik och har ett så medvetet uttryck att den mer jordnära och direkta känslan försvunnit.
Annars är Lento en fin skiva, och jag är övertygad om Youn Sun Nahs betydande roll för jazzvokalister nu och i framtiden, hon är en sångerska man inte bör missa.

Annonser