! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkmusikrock

Fröken Elvis

Kungen och vi

Skivbolag: Fröken Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 11 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Fröken Elvis bildades 2014 och gjorde albumdebut året därpå. Både gruppen och skivan med Elvistolkningar har rosats och nu är det dags för uppföljaren, Kungen och vi. Ordet ”vi” är centralt i skivans titel eftersom gruppen delvis lämnar sitt vinnande koncept och satsar på originalkompositioner.
Tre svenska adaptioner på Elvislåtar finns dock med. Fast två av dessa, C C Rider (Casanova) och Danny Boy (Benjamin) är förvisso låtar Elvis spelat in men som man kanske mest förknippar med andra artister. Den tredje Elvistolkningen är dock en riktig Elvisklassiker, Suspicious minds. På svenska heter den Så misstänksam och hör till en av de bästa låtarna på skivan.
Övriga fem spår är alltså originallåtar. Alla mycket trevliga låtar i samma stil som de svenska Elvisversionerna. Särskilt bra är Jag vill bara dansa, som dessutom bjuder på en kombination av folkmusik och rap.
Jag hoppas att bandet inte målat in sig i ett hörn gällande namnet Fröken Elvis. Med det namnet och det gamla konceptet (att sjunga Elvis på svenska) känns det en smula märkligt med originallåtar. Jag blir nästan lite besviken. Men bara nästan, eftersom det visar sig att originalkompositionerna ju är riktigt bra och skivan i sin helhet riktigt trevlig och svängig.

Annonser