! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Sharon Goldman

Kol isha (A woman’s voice)

Skivbolag: Sharongoldmanmusic.com
Recenserad av: Anna Jarlén
Publicerad: 4 apr 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sharon Goldman var en sen debutant. 2003 lämnade hon sitt gamla liv bakom sig och tog steget upp på scenen för att pröva sina vingar som vissångare. Hon sålde sin lägenhet och bröt upp från såväl sitt äktenskap som sin karriär som skribent och redaktör och fann en ny mening med livet på Manhattans öppna scener. Ett drygt decennium senare har hon en gedigen samling plattor med sig i bagaget och en trogen skara fans följer henne.
Goldman kan sälla sig till det ärofyllda sällskapet av singer-songwriters med judiskt påbrå. Att Leonard Cohen varit en stor inspirationskälla är omöjligt att blunda för. Precis som hos sin kanadensiske föregångare lyckas Goldman tolka judiska berättelser och bibliska myter med samtida ögon och på så vis göra musiken angelägen för dagens lyssnare.
På det senaste albumet Kol isha (En kvinnas röst) bearbetar Goldman sin uppväxt i en judisk-ortodox familj på Long Island. Barndomens upplevelser av ”balett, böcker och Billy Joel” har kokats ner till en len men välkryddad soppa.

Annonser