! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countryrock

Matthews’ Southern Comfort

Kind of new / Kind of live

Skivbolag: Esoteric/Border
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 7 feb 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Matthews’ Southern Comfort var Iain Matthews första projekt, efter två år i Fairport Convention. Gruppen fick snabbt en egen profil genom att luta mer åt countryrock än åt Fairports folkrock. Efter tre album och en jättehit med singeln Woodstock, lämnade Matthews även MSC, för en karriär under eget namn. Men 2005 bestämde sig Matthews för att damma av det gamla gruppnamnet och började spela in en ny Southern Comfort-skiva tillsammans med musikerna i sitt holländska band.
Efter inspelningen var Matthews dock tveksam om albumets kvaliteter och arkiverade taperna. Först fyra år senare avslutade han Kind of new, som släpptes en första gång 2010, och innehåller fem nya sånger av Matthews, fem av gruppmedlemmen Terry Binion och nyinspelningar av tre gamla Matthews Southern Comfort-sånger: Road to Ronderlin, Blood red roses och en omtolkning av Woodstock.
Nu släpps skivan igen, av nytt skivbolag och med en bonus-cd, Kind of live, inspelad utan pålägg, ”live in the studio”, efter det att Iain Matthews beslutat sig för att ge sig ut på turné med en ny version av Matthews’ Southern Comfort. Men det är en version av gruppen utan bas och trummor. Skivan, som består av tre nya sånger från Kind of new och fyra gamla MSC-spår, är ändå en behaglig och värmande produkt.

Annonser