! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Sånger om vatten

You Are Wolf

Keld

Skivbolag: Firecrest records
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 18 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Keld är sångerskan Kerry Andrews andra skiva under projektnamnet You Are Wolf. Tillsammans med multiinstrumentalisten Sam Hall (cello, bas, elgitarr, banjolele, trumpet) och Peter Ashwell (slagverk) har hon satt ihop en temaskiva om sötvatten, med både egenkomponerade och traditionella sånger i oväntade arrangemang med neo-klassiska inslag, electronica och pop.
Sångerna är sparsamt instrumenterade. Trion skapar skickligt olika stämningar med enkla medel, från handklapp och ljudet av en rinnande bäck (The baffled knight), till orientaliska klanger med hjälp av banjolele och rytmer som för tankarna till Amerikas urinvånare (Breathe in breathe out).
Texterna handlar om hämndlystna floder, dödliga kvinnliga vattenvättar, drunknande pojkar, häxor, banshees, nymfer och najader. Andrews röst är lika kristallklar som skivans huvudtema, och står stark oavsett om kompet består av hennes klaviaturer och samplingar eller blott Ashwells slagverk och Halls cello.
Keld är en vacker, spännande och ofta rogivande upplevelse, de dramatiska texterna till trots. Men duetten med Lisa Knapp (The Weeper) är rentav utomjordisk i sin eteriska skönhet.

Annonser