! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Tri-kontinentalt virtuosiskt välljud

AKA Trio

Joy

Skivbolag: Bendigedig
Recenserad av: Fredrik Thidell
Publicerad: 28 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tänk er tre män från lika många kontinenter som av olika anledningar strålar samman i London och bildar en trio. Var och en av dem en virtuos på sitt instrument. Det är precis vad som hänt i det här fallet. Italienske gitarristen Antonio Forcione, brasilianske slagverkaren Adriano Adewale och senegalesiske koraspelaren Seckou Keita har släppt en debutskiva som gruppen AKA Trio.

Medlemmarna har på egen hand tidigare varit delaktiga i flera andra artisters produktioner, bland annat Angélique Kidjo, Damon Albarn och Bobby McFerrin. Trion har i och för sig spelat tillsammans under flertalet år men det är först nu tillfälle gavs att spela in en skiva.

Resultatet är inte mindre än lysande. Debutalbumet Joy består av tio låtar, instrumentala och med sång. Var och en ett litet mästerverk i sig. Låtarna är skrivna dels tillsammans och dels var för sig med olika teman som till exempel kärlek, minnen, längtan till det som varit och inte minst fotboll. Spelskickligheten hos medlemmarna är påtagligt hög och det är en mycket tajt trio vi får lyssna till. Ljudbilden är även den riktigt trevlig och minnet far gärna iväg till ungdomens stereo-testardagar i den lokala hifi-butiken. Jag blir glad av att lyssna på Joy och ser fram emot kommande skivor med AKA Trio.

Annonser