! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Dragspelsfrossa

Peirani / Carstensen / Gizavo / Paier

Jazz at Berlin Philharmonic IV – Accordion night

Skivbolag: ACT/Naxos
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 12 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag älskar dragspelets mångsidighet. Dynamiskt och harmoniskt vidöppna landskap återfinns under en skicklig dragspelares fingrar. Med denna enmansorkester i knät gäller det att försöka värna även det sparsmakade.
Accordion night, inspelad live på Berliner Philharmonie, presenterar fyra dragspelare som får ett par spår var på skivan. Vi hör norrmannen Stian Carstensen (även känd från fanatiskt fantastiska bandet Farmers Market), autodidakten Régis Gizavo från Madagaskar, klassiskt skolade Klaus Paier från Österrike och franska virtuosen Vincent Peirani.
Under denna konsertkväll i dragspelets tecken framför de fyra musik i duo med andra artister som är i ropet just nu. Bland annat hör vi polska violinisten Adam Bałdych med Carstensen och Peirani med sin mer permanenta duopartner Emile Parisien på sax. Skivan är en bra introduktion till intressanta dragspelare, som ger prov på instrumentets flexibilitet. Men jag skulle hellre sett att de fick en fullängdare var, för att hitta vilan i musiken.

Annonser