! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrobeat

Orlando Julius with The Heliocentrics

Jaiyede afro

Skivbolag: Strut
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 3 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter sitt fantastiska album med orientjazzens mästare Lloyd Miller så har The Heliocentrics gett sig in ännu ett projekt med en mästare i sin genre. Denna gång är det den nigerianska saxofonisten och sångaren Orlando Julius har arbetat med.
Man känner verkligen att bandet har jobbat hårt med sitt sound. Precis som tidigare skivor har de fått till ett riktigt varm och tungt retrosound. Inte så att det låter gammalt. Men man hör att de har sina förebilder i 60- och 70-talets funk, afrobeat och psykedelia.
Julius har en självklar plats i bandet och känns inte som en stjärna med ett kompband i ryggen, utan jag tänker mig att det varit en kollektiv process inför inspelningen.
De flesta låtar är Julius och han spelar och sjunger med en klar och stark röst, men jag känner samtidigt igen bandet från tidigare projekt och de har nog lagt sig i en hel del. Det här är riktigt tung och svängig funk som kommer med en speciell värme genom högtalarna. The Heliocentrics lyckas verkligen ta fram det bästa ur musikerna de jobbar med.

Annonser