! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Harmonisk akustisk trio Lira Gillar

Leveret

Inventions

Skivbolag: RootBeat
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 23 nov 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sedan skivdebuten med New anything (2015) har Leveret – Andy Cutting, dragspel, melodeon; Rob Harbron, concertina; Sam Sweeney, fiol, viola – charmerat den brittiska folkpubliken med sin rättframma spelstil, naturliga samspelhet och spelglädje. Dessa attribut har vuxit sig allt starkare under de få år som gått och de tre musikerna är om möjligt än mer sammansvetsade på sitt tredje album.
Inventions består av enbart egna kompositioner och har spelats in i Peter Gabriels Real World Studios. Inte för att det verkar ha påverkat musiken i någon som helst riktning. För Leverets teknik är samma som tidigare.
Musiken är okomplicerad, i det att den är oarrangerad. Teman, harmonier, kontrapunkt kommer, växer och går tillbaka, som vågor mot en strand. Musiken går aldrig i stå. Man förlitar sig på varandras lyhördhet, det gemensamma kunnandet och varandras erfarenheter.
Det verkar lätt och okomplicerat, men är naturligtvis inte så. Men det känns och hörs att de gillar det de gör. Och det smittar av sig.
Cd-häftet innehåller inte bara korta förklaringar till varje låt, utan också notutskrifter med alla spårens melodier!

Annonser