! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Instrumentaltrio

Leveret

In the round

Skivbolag: Rootbeet
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 23 maj 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ganska precis ett år efter deras lysande debut – New anything – släpper Leveret sitt andra album, In the round. Trion Sam Sweeney (fiol, viola), Andy Cutting (melodeon, dragspel) och Rob Harbron (concertina) fortsätter att väva sina underbara, snirkliga och vackra notmönster och musikaliska vävnader, och det är vilsamt och svängigt om vartannat.
Även om trion med lätthet kan locka till en lätt yster svängom, en taktfast morris-låt eller något snabbare från Playfords legendariska samling, English dancing master (först utgiven 1651), så är det i de långsamma spåren – när de på riktigt griper tag i melodierna – som deras musikaliska passion helt kommer till sin rätt, som på An Italian rant, The Height of Cader Idris/Jack a Lent och Harbrons komposition Dundas; Harbron svarar den här gången för alla kompositioner som inte är traditionella.
In the round spelades in inför publik, i en kyrka i Derbyshire och liksom på förra skivan är alla arrangemangen spontana, i stunden. Och denna spontanitet och direkthet ger musiken en kännbar anspråkslös skönhet och värme.

Annonser