! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rhythm & blues

Ramblin’ Minds

In a blue mood

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 12 sep 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

När jag satte i Ramblin’ Minds nya skiva i min spelare väntade jag mig ljuva countrytoner. Kanske eftersom Ramblin’ är ett vanligt förekommande ord i såväl countrylåtar som hos countryartister, från I’m a ramblin’ man till Ramblin’ Jack Elliott. Därför blev jag förvånad då det i stället kom bluestongångar. Men efter några sekunders förvirring insåg jag att det tack och lov var ljuva sådana.
Skivan ger dock ett lite spretigt intryck, kanske eftersom det är flera olika bandmedlemmar som sjunger. Jag fastnar omedelbart för Anna Wedin och framför allt låten Too many teardrops. Men det betyder inte att det är något fel på herrarna heller och framför allt One of those ramblin’ minds svänger som attan.
Det hörs tydligt att Ramblin’ Minds älskar det de gör. Deras spelglädje gör att man gärna bortser från en och annan svaghet som skivan har. Som den emellanåt dåliga engelskan. Jag skulle överhuvudtaget gärna se fler svenska bluesband försvenska sina texter.
Men fördelarna på In a blue mood överväger och den bluesälskare som lyssnar på denna trevliga skiva lär inte bli besviken.

Annonser