! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Bluesrock

Steven Casper & Cowboy Angst

I feel like I got snakes in my head

Skivbolag: Silent City Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 7 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Steven Casper är en Los Angeles-baserad musiker som dock bott på så vitt skilda ställen som Mexiko, Italien, Japan och Nigeria. Detta har givetvis påverkat hans musik som är en blandning av diverse lokal folkblues och tyngre rock.

Skivan I feel like I got snakes in my head får mig att tänka på R L Burnsides senare inspelningar samt svenske Bror Gunnar Jansson och gruppen Det Blev Handgemäng. Fast i jämförelse med dessa blir Caspers skiva något blek och tam. I mina öron hade han antingen behövt öka gravallvaret eller öka glimten i ögat. Skivan blir lite tunn som den är just nu. Caspers röst är inte heller så magnifik som musiken vill att den ska vara. Sålunda är skivans bästa spår också den enda instrumentala låten, For a few dollars less.

Steven Casper & Cowboy Angst har dock inte gjort en usel skiva. Det svänger och låtarna är helt okej. Går man igång på artister som ovan nämnda Bror Gunnar Jansson får man givetvis ut en del av I feel like I got snakes in my head, även om den inte är så bra som den skulle kunna vara. Förhoppningsvis åtgärdar Casper detta med nästa skiva.

Annonser