! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues/rock

Eric’s Bluesband

I feel like crying

Skivbolag: EBB Records
Recenserad av: Stina Tobiasson
Publicerad: 24 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Första gången jag hör denna skiva blir jag oerhört glad. Så glad att jag skrattar och ler fast jag sitter själv i min bil. Den påminner mig om att musik är något som många människor behöver hålla på med för att fungera. Alltså verkligen behöver. Att få göra musik, spela musik och ge musiken till en publik, det är värdefullt.

Eric’s Bluesband har spelat ihop sedan 1999 och I feel like crying är deras femte album. Det är uppbyggt kring Eric Hanssons låtar och texter som rör sig från klassiskt skriven blues till arenarock och faktiskt, riktigt bra dansmusik. Och det är just den här skiftningen som gör att min första spontana glädje tyvärr inte håller i sig. Jag får ingen riktig kläm på vad det är de vill. Fast då uppstår ändå frågan, måste man vilja något särskilt?

Med på skivan är också Surjo Benigh, Kjell Gustavsson och Joakim Svalberg, en samling professionella musiker som håller upp ett tätt samspel genom alla låtar. Och trots att min förtjusning inte håller i sig kan jag gott tänka mig att sitta på en murrig bar där Eric’s Bluesband spelar kvällen igenom.

 

Annonser