Skivrecension

How to
Retroaktig jazz-electronica

Cosmic Wildlife 

How to

Skivbolag: AMP Music & Records
Format: LP/DL
Recenserad av: Jonas Lidbrandt Persson 
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Att kliva in i ett kosmiskt rum fyllt med svävande syntljud, långsamma toner och smakfulla trumkomp. Kan det vara nåt? Ett tveklöst ja!

Göteborgsbaserade kvartetten Cosmic Wildlife för samman jazz och electronica med vacker gråvädersstämning som väcker situationsbundna känslor. Som när du ensam väntade på pendeltåget vid Märsta station, eller som när din käresta gav dig den första klappen på kinden. Ljud och melodier som väcker hågkomster.

Cosmic Wildlife framför musik med dialekter från (bland annat) astral- och fusionjazz. Tillsammans med det vemodiga från elektronisk filmmusik kopplar de samman delarna till en härlig helhet.

Vidare uppenbarar det sig en sorts trygghet i musiken på How to. Det kanske inte låter så spännande. Men, det är just vad det är. Så här: att lyssna på något som känns välbekant, samtidigt som du upptäcker en massa härliga detaljer; du finner både ro och spänning. Kanske i likhet med de äventyr du hade som barn – den långa, läskiga, men spännande, gångvägen i skogen, eller cykelturen till centrum själv för första gången – välbekant, men en massa nyupptäckter.

Cosmic Wildlife har välbekanta ljud och figurer. Men du får chansen att upptäcka flera dimensioner av deras kosmiska musikäventyr. En riktigt bra skiva.


Fler recensioner

Annonser