! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana

J. Tex & The Volunteers

House on the hill

Skivbolag: Heptown
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 dec 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På House on the hill tonar J. Tex & the Volunteers ned countryinfluenserna några snäpp. Inte så att de börjat göra stekarhouse eller black metal, dock. Det är fortfarande någon form av americana och roots-musik som gäller.
Danske sångaren och låtskrivaren J. Tex – eller Jens Einer Sørensen enligt passet – har skrivit en bunt nya låtar som visar att han ej blott är en posör med barndomens vilda västern-filmer som huvudsakliga bränsle. Nej, J. Tex är övertygande och känns äkta i sitt tiltal. Och i Carnival girl sjunger ha till och med på franska!
Hela House on the hill har en tämligen avskalad ljudbild, utan några stora åthävor. Ofta låter det väldigt akustikt och rustikt. Med Ida Hvid presenterar The Volunteers en ny basist och det egna materialet spetsas med tolkningar av låtar vi känner igen från Johnny Cash, Little Feat, Steve Earle och den allestädes närvarande Trad.
The ballad of my brother & me ekar av det där Tom Waits-arvet som många svenskar har gjort till sitt genom åren. Så medverkar också Bebe Risenfors från gamla svenska Waits-tolkarna Bad Liver på sju av skivans tolv spår. (Risenfors har även spelat på skivor med Tom Waits och Elvis Costello.)
Ja, det här är väl helt okej, men i konkurrensen från så många andra konkurrerande artister lär nog House on the hill ändå inte få så många återbesök av undertecknad.

Annonser