! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Nordisk americana

Anders Westin

House by the lake

Skivbolag: Millhouse
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 16 okt 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Uppsala-artisten Anders Westin har ett lågmält uttryck i sin musik som knappast avskräcker. Snarare bjuder Westin in lyssnaren till en intim stund i ett ombonat rum tillsammans med honom och de andra musikanterna – bland andra Tommy Cassemar, Klara Hellgren och Peter Korhonen – som hjälper Westin att realisera hans musikaliska visioner.
Visioner som knappast är över hövan nyskapande eller experimentella på något vis, det här är rättframt och avslappnat framförda sånger i ett behagligt tempo. En musikalisk brasa som värmer i kylan, med en stilla glöd som pyr djupt där inne.
Låtarna är marinerade i americana och country, med en starkt akustisk ljudbild. Fiol, pedalsteel, lapsteel och Hammond varierar soundet och skänker variation. Anders Westin sjunger om hågkomster, ”grandpa’s toolbox”, en sommar som bleknat, om orten Horred i Marks kommun och om att det lång väg hem.
Att höra House by the lake är som att sitta i en ombonad camper van och lyssna på vinden som viner utanför fönstret, ner från västerberget.

Annonser