! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Hockeyfrillecountry

Joe Diffie

Honky tonk attitude & Third rock from the sun

Skivbolag: Yellow Label/Cosmos
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 19 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I skiftet mellan 1980-tal och 1990-tal hände det något besynnerligt med countrymusiken. De manliga sångarna lämnade cowboyhatten och visade upp sina sanslöst stora hockeyfrillor. Mustascherna var lite för stora och de visade lite för mycket av sina lite för håriga bröst. Musiken hade en fot i countrymusiken, en fot i den samtida rockmusiken och en fot i powerballaden.
Det kanske största namnet inom hockeyfrillecountryn torde ha varit Billy Ray Cyrus (ni minns säkert Achy breaky heart). Billy Ray var kanske störst, men han var inte bäst. Den äran skulle kunna gå till den betydligt mindre kända Joe Diffie. Med låtar som Cold Budweiser and a sweet tater, Good brown gravy och Pickup man fick han en att vilja dricka öl, rocka och slåss. Samtidigt behärskade han countrypowerballaden och med låtar som So help me girl och In my own backyard kommer tändaren fram.
Att två av hans bästa plattor nu samlas på en cd-skiva kan inte beskrivas som annat än en enorm kulturgärning för musiken i allmänhet och hockeyfrillecountryn i synnerhet.

Annonser