! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Spiritual Lira Gillar

Mercy Brothers

Holy ghost power

Skivbolag: Rootsy.nu
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 28 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Filmen Oh Brother, where art thou? har gjort mycket för blues, country och spirituals. Filmen, och framförallt dess soundtrack, gjorde att den typen av musik blev populär igen. Många artister har sedan dess ägnat sig åt att göra liknande musik. Det kanske bästa bandet som dykt upp på senare tid är The Mercy Brothers.
Bandet bildades 2011 med Kevin Sekhani, Mark Meaux och Garland Theriot i spetsen, och nyligen släpptes debutskivan Holy ghost power. Skivan har sina rötter i både den gamla religiösa musiken men även dess alkoholindränkta motsats. Det är som om bandet först spelat i en kyrka i 1930-talets Louisiana för att sedan spela på en lokal pub.
Låtarna är nyskrivna vilket är en frisk fläkt. Vanligtvis brukar liknande skivor innehålla välbekanta låtar som exempelvis I’ll fly away. Här låter det minst lika bra och mer eller mindre varenda låt är ett litet mästerverk. Några av alla pärlor är titelspåret, Rise devil rise och Devil’s food tastes like cake. Skivan kan mycket väl bara bland det bästa jag kommer att höra i år. Missa inte detta!

Annonser