! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Cumbiarock

Los Pirañas

Historia natural

Skivbolag: Glitterbeat
Recenserad av: Elias Hillström
Publicerad: 15 sep 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Enligt skivans liner notes är Historia natural en skiva där gamla musikervänner samlats och försökt hitta tillbaka till det där enkla, grundläggande som gjorde att man en gång började spela. Man förstår att det är en skiva som varit rolig att spela in. Hur kul är den då att lyssna på?
Till en början – när de första spåren tjuter igång tänker man wow!, vilken partyplatta detta, vilket enervetiskt drag! Några spår in infinner sig sedan en viss trötthet. Det här är helt enkelt en platta för festen och musik för en klubbscen. Inte något man analyserar i en recensionsfåtölj.
Los Pirañas är riff, riff, riff. Lika delar punk som cumbia och latinska rytmer. Lätt också att komma att tänka på surfmusik i Dick Dales anda. Snabbt, ösigt men också lite corny. Hos Los Pirañas körs gitarrerna också ofta genom datorn för effekter, kosmiskt ekande, knorrigt och dubbigt. Bäst blir det när trummor och percussion får ta ordentligt med plats.
Historia natural är ändå minimalistiskt skarp och vass. Full fart och rätt unik i sitt sammanhang. I längden, i hörlurar, dock för enahanda. Minnesvärda melodier och större stämningar letar man förgäves efter.

Annonser