! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Etikettslöst Lira Gillar

Water Boogie System

Greetings

Skivbolag: Sodamusic
Recenserad av: Anders Pihl
Publicerad: 6 maj 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det går inte att placera Water Boogie System i någon låda. Det är liksom heller inte meningen. Är det jazz? Folkmusik? Pop? Varje stund man tror att musiken fått en etikett fladdrar den iväg som en fjäril och blir något annat. Cd:n Greetings inleds med tvära kast och en sprudlande infallsrikedom. Detta skulle kunna vara påfrestande musik om den inte vore så vacker och så garnerad med melodier, liksom utbrutna ur pophitar, och om inte sångerskan och låtskriverskan Karin Verbaan sjöng så bra och mångsidigt.
Bakom henne finns vad som på pappret är en pianotrio men som oftast låter helt annorlunda. Jonathan Albrektsson, piano, Viktor Reuter, kontrabas och William Soovik, trummor, tycks ständigt hitta nya vinklar i samspelet.
Greetings beskriver en resa i det att varje låt blir lite lugnare och enhetligare än den förra och till sist slutar i största möjliga stillhet med låten Sorti. När musik är så originell som Water Boogie System och undflyr alla beteckningar tvingas man använda öronen mer än huvudet. Vilket är utomordentligt uppfriskande.

Annonser