! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Styrkesång

Stina Wollter

Garden songs

Skivbolag: Olga Produktion
Recenserad av: Maria Lagergréen Västlund
Publicerad: 12 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Under första lyssningen kommer små mentala glädjehopp. Andra gången ler jag. Tredje gången släpper det. Jag fuldansar och tittar på mig själv i spegeln utan dömande ögon. Och tackar Stina för det. Med Garden songs har hon skapat en platta som rör och berör. Här finns det kraft. Kraft, energi och en själfullhet som når hela vägen ut. Hela vägen ut till mig som lyssnar.
Stina Wollter är konstnär, radiopratare, kroppspositivist och har på senare år tagit plats och utrymme såväl på Instagram som i Let’s dance. Som musiker debuterar hon nu, 53 år ung, med Garden songs. En skiva hon skapat tillsammans med maken Micke Olsson. Och varje ord, varje ackord, varje rytm är ett perfekt exempel på musik som skapas för att den måste skapas. Orden berättar om vardag, försoning, frigörelse och alla andra små och stora händelser som bygger livet. Livet tillsammans med den man älskar. Den man inte kan leva utan.
Emellanåt skaver det engelska uttalet, men arrangemangen, med skönt countrygung, en hint av folk och Stinas lite hesa men stadiga röst, blir ändå en vinnare. Jag älskar denna skiva. Rakt upp och ner. Helt utan krusiduller. Tack för det Stina.

Annonser