! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Pianotrio Lira Gillar

Daniel Karlsson Trio

Fusion for fish

Skivbolag: Brus & Knaster/Playground
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 10 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

En snabb uppföljare efter förra årets debut för Daniel Karlsson Trio. Och herrarna har mycket på hjärtat. Efter att ha spelat bakom en mängd storheter som Lisa Nilsson, Rigmor Gustafsson och Lennart Åberg för att nämna några så är det som att ha dragit ur en propp. Det slår så mycket gnistror ur framförallt Daniel Karlssons piano och orgel, men också ur Kristian Linds bas och Fredrik Rundquists trummor att man riktigt känner fartvinden.
På många låtar är det en klubbig känsla där basen pumpar på och tillsammans med trummorna skapar ett supersvängigt jazzigt groove. Många ettriga riff från pianot förstärker ytterligare groovet. Rakt igenom bibehåller herrarna en helt suverän energi. Mycket svänger som sagt hårt och nästan brutalt vilket inte hindrar att de ibland får till en lugnare lunk med mer poetiska kvaliteter.
Tillsammans placerar trion jazzen mitt i samtiden och visar att det inte är någon gammal nostalgisk konstform från förra seklet. Sa jag att Daniel Karlsson komponerat ett knippe finfina låtar? Ja, allt är originalkompositioner.

Annonser