! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visor

Elin-Louise Ahlberg

Från landet till staden

Skivbolag: Troglodyt/Border
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 10 mar 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Äntligen rör det på sig på den svenska banjofronten. Visst är det Elin-Louise Ahlbergs visor som är det primära på denna skiva, men när det kommer till kompet hör insatsen här till toppen i visackompanjemangsvärlden. Det hela avslutas med det läckraste banjospel som någonsin hörts på denna sida av Atlanten, i Begrav mig under björken, som jag efter en lyssning kan konstatera är årets finaste visa.
Ibland blir jag djävulskt trött på fiol. Man blir lätt det av för många, för ofta. Men jag kan ha överseende med den nästan lite kinesiskt klingande fiol som Loke Nyberg spelar på Bakom grinden, och så dyker Greger Siljebo upp på fina Granskog och han är ju en stjärna på instrumentet.
Nämnda banjo trakteras av Gustav Bäcklin som också är en hejare på resonatorgitarr. Elin-Louise själv har en kvittrande skånsk röst och är som vispoet, i par ihop med Bäcklin, emellanåt mästerlig i dessa visor vars skivtitel är en alldeles utmärkt varudeklaration när det gäller textinnehåll. Eftersom jag är från porslinsmetropolen Gustavsberg tyckte jag ju dessutom att denna cd verkade superspännande redan när jag fick den eftersom den innehåller en visa med titeln Klosettfabriksvisan. Kul då att det också visade sig vara en skitbra skiva.

Annonser