! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Musikaliskt underland Lira Gillar

Sara Möller

Forgettable

Skivbolag: Comedia
Recenserad av: Maria-Kaisa Jurva
Publicerad: 7 sep 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den pianospelande vissångerskan Sara Möller skapar en alldeles egen poetisk och filmisk musikvärld som man som lyssnare försiktigt träder in i. Det är som om Sara håller en i handen och leder till en helt annan, hemlig värld där nya landskap öppnar sig. Lite som att gå på teater och ridån precis har dragits åt sidan.
Forgettable är Saras andra album, nu helt på engelska. Melodierna är charmiga och fint arrangerade till kontrabas (Lauri Antila), vibrafon (Mattias Ståhl), gitarr/banjo/tuba (David Tallroth), fiol (Rocio Vilaplana), klarinett/saxofon (Fredrik Lindborg) och trummor/slagverk (Fredrik Englund). Fint band hon samlat kring sig!
Själv spelar Sara piano och sjunger sånger som är som små sagor med verklighetsanknytning, personliga eller betraktade livsberättelser som kan bjuda på överraskningar. Saras lite skrovliga röst tillsammans med de oförutsägbara textraderna och de lekfulla melodierna trollar fram en originell combo. Saras musik är stillsamt vacker, som en svalkande oas när världen utanför känns ansträngande. Man har kommit in i en värld som lever sitt eget liv.

Annonser