! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkpoppig singer-songwriter

Joe Fiddle

For the longest walk

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Pierre Eriksson
Publicerad: 19 sep 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Älvsbysonen Joe Nyström – alias Joe Fiddle – har enligt uppgift försörjt sig som gatumusiker i såväl Dubrovnik som Santa Monica, släppte några singlar 2013 och en ep året därpå, men det är först nu det ambitiösa debutalbumet landar på skivdiskarna (eller var de landar nu för tiden).
Mr Fiddle, som namnet till trots verkar spela nästan alla instrument förutom just fiol, är duktig på att skriva hookiga låtar där det flinka gitarrplockandet skapar ett skönt driv. Många av låtarna har en brittisk folkmusikkänsla över sig och Joe Fiddle har uppenbar talang för att skapa musik med många lager utan att det upplevs plottrigt eller överjobbat.
Personligen har jag dock lite svårt för Joe Fiddles sångröst emellanåt. Jag gillar när han sjunger mer rent och nedtonat (tänk en tunnare Paul Simon), men har svårare för när det ska låta lite rockigt. Det blir lite för ansträngt för min smak. Jag kan dock tänka mig att andra tycker att det blir lite mer tryck i låtarna när det river till och att man därför uppskattar kontrasterna. Oavsett så går det inte komma ifrån att Joe Fiddle skapat ett gediget och imponerande debutalbum som borde ta honom från gatorna och in på en rad scener runt om i landet.

Annonser