! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Braziliansk jazz från norra Norge

Marit Sandvik & Nova Onda

Flor

Skivbolag: Finito Bacalao Records
Recenserad av: Luise Rube
Publicerad: 19 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Marit Sandvik (sång) har fastnat för den brasilianska musiken, dess melodier, rytmer och harmonier. Tillsammans med Øystein Norvoll (gitarr) och sin nordnorska sextett Nova Onda spelar de brasilianska klassiker efter bland annat Joyce Moreno, Djavan och Chico Buarque samt nya, egna kompositioner i brasiliansk ton.
Många låtar har norsk text. Det är vid första hörandet lite märkligt men även ganska coolt att höra en annan språkrytmik än den man är van vid i detta slags musik. Alla arrangemang är av Nova Onda med ett och annat lånat element ur den brasilianska traditionen. Sandviks sång påminner ibland om Daniela Mercury, en av de stora stjärnorna inom Música Popular Brasileira.
Musikerna är alla stora jazzpersonligheter i Nord-Norge med olika bakgrund i både brasiliansk och även klassisk musik. Själva musiken är svängig och jazzig men skiljer sig inte så mycket från annan bossa. Inget nytt men inte heller tråkigt. Musiken är trevlig och mysig att lyssna på och passar alldeles utmärkt till en skön hemmakväll.

Annonser