! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Julia Turner

Fifteen times the moon

Skivbolag: Blue Cat Records
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 20 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag gissar att Julia Turner är omtyckt hemma i Bristol. Av mammorna och papporna som kommer till babykören hon dragit igång till exempel, och av de många vänner och bekanta som sponsrat det här skivprojektet.
Singer-songwritern Julia Turners sånger rör sig om vardagsbilder, en tidningshistoria om en fiskare som gått överbord, mänsklig alienation, såren vi bär, glädjen man erfar av småfåglar en morgon och som påminner dig om sjungande småbarn.
I botten av det mesta hon gör här finns hennes eget fina och personliga gitarrspel, en enkel melodifigur, ett riff eller en ackordföljd. Eller som i Little wren (om småfåglarna), där den rytmiska framåtrörelsen skapas med ett synkoperat fingerspel med ”plockhanden” medan trumslagaren Roberto Nappi tassar fram med sina vispar (och gärdsmygen far fram och tillbaks utanför fönstret).
Fear of music har drag av Sade, men med violinsolo där Sade hade valt en sax, och utan den senares slicka produktion förstås.
Det här är enkelt och snyggt, med trummor, bas, gitarr och violin/klarinett.
Vännen Sunniva Brynnel, känd som skribent för Liras läsare, har hjälpt Turner med låtskrivandet på ett par nummer, och så kular hon också. Måste vara exotiskt i Bristol.

Annonser